GUIDE: Gratis rådgivning til enlig forsørger

Det er ikke let at være enlig forsørger. Hvis du er enlig forælder, så kan økonomien være svær at holde styr på. Men heldigvis findes der mange forskellige muligheder for økonomisk støtte i Danmark, og denne støtte kommer i flere forskellige former og typer.

Læs med her, og bliv klogere på, hvad du har af muligheder for børnetilskud, og andre måder at spare mange penge på, som enlig forsørger.

Økonomisk støtte til enlig forsørger

Som sagt, kan økonomien være en udfordring for mange enlige forsørgere, så vel som personer uden børn. Vi kommer ikke uden om det, men børn er dyre, og koster mange penge. Der er også et forkælelses-element, der hos nogle enlige forsørgere kan være rigtig farligt, men hvis du har råd til det, så er det selvfølgelig på sin plads.

Vi bor i Danmark, som heldigvis værner om, og støtter borgere i økonomiske lavperioder. Formålet med at give økonomiske ydelser og tilskud til enlige forældre er, at kompensere for eventuelle fordele, samlevende forældre har. Der er fokus på barnets velfærd, men selvfølgelig er det mere overkommeligt når man er flere personer om at dele udgifter og gøremål for husstanden.

Typer af tilskud

De klassiske tilskud til dig som enlig forsørger er:

  • Børne- og ungeydelse / BørnepengeSe mere

Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i reglerne, når det kommer til børnepenge. Det er bedst at være på forkant, så hvis du venter barn eller har planer om at blive gravid, så er du ude i korrekt tid. Er du derimod allerede enlig forsørger, så skal der til at opsamles viden og søges om børnepenge meget snart! Børne- og ungeydelsen er fordelt i 4 forskellige stadier:

  • 0-2 år
  • 3-6 år
  • 7-14 år
  • 15-17 år

Beløbet du får i tilskud, afhænger bl.a. af dit barns alder, og hvilket stadie det er i. Du får naturligvis flest penge i de første par år, og færrest penge i de sidste par år, inden barnet er myndigt.

Begrebet børnetilskud består af to forskellige slags økonomisk tilskud. Til dig som enlig forsørger findes der “det ordinære børnetilskud” som betales per barn du har. Derudover findes der et “ekstra børnetilskud” som betales uanset hvor mange børn du har på din bopæl.

Du skal være enlig forsørger for at få børnetilskud, men det er ikke afhængigt af hverken din indkomst eller din formue.

For at modtage børnetilskud, skal du søge inden et kvartal slutter, og første udbetaling sker efterfølgende kvartal. Du skal ansøge på Borger.dk

Et børnebidrag er betegnelsen for et beløb som den ene forælder skal betale til den anden forælder. Den forsørger der modtager børnebidrag, er forælderen med forældremyndighed.

Krav til økonomiske støtte for enlige forsørgere

For at modtage nogle af de ovenstående ydelser fra staten, så er der selvfølgelig nogle krav du og dit barn skal opfylde. Udover at både du og dit barn skal bo i Danmark, så skal følgende krav også opfyldes for at modtage økonomisk støtte som enlig forsørger:

  • Dit barn er under 18 år
  • Dit barn må ikke være forsørget af det offentlige
  • Du som enlig forsørger, skal have boet eller arbejdet i Danmark i mindst 6 år ud af de seneste 10 år
  • Den forælder der har forældremyndigheden over barnet, skal være 100% skattepligtigt i Danmark 

Andet støtte du måske er berettiget til

Men er det nok støtte, til at dit barn får en god og fair opvækst? Heldigvis findes der flere tilskud og støtte, som enlige forsørgere kan søge om.

Der findes både tilskud til betalingen af dagsinstitutioner, særlig boligstøtte, forsørgertillæg og støtte til forskellige, særlige begivenheder i dit barns liv. Se alt om disse former for ekstra støtte på Borger.dk.

Sådan sparer du rigtig mange penge som enlig forsørger

Det er én ting at få tilskud og støtte rent økonomisk, men udgifterne bliver jo ikke mindre af den årsag. Når du er enlig forsørger, og dermed har et eller flere børn, så er der altid nødvendige udgifter, og selvom at du kan forudse de fleste, så kommer ingen af os til at undgå de uforudsete udgifter. Rent økonomisk set, så bliver børn hurtigt den største post i budgettet, og de fleste forældre sætter deres børn før sig selv. Men hvad nu hvis du kunne spare rigtig mange penge på disse udgifter? Lige meget om de er forventede eller kommer som en overraskelse?

Hos Megetbedre.dk forstår redaktionen at en krone sparet, er en krone tjent, specielt når det kommer til børnetøj og legetøj

Der er ingen grund til at du skal gå på kompromis med dit barn eller dig selv. Vi garanterer et godt liv, hvis du gør alt hvad du kan for at søge støtte fra det offentlige, og spare penge, når du spare penge kan!

Herunder finder du de bedste og billigste forhandlere af børnetøj og udstyr, lige meget hvor gamle børnene er.

1. REIMA

Reima.com tilbyder et stort udvalg af alt indenfor børnetøj til børn der er 0-12 år gamle (Str. 50-164 cm). Du kan få fri fragt og sender gratis varene retur hvis du ikke kan bruge det du har købt alligevel.

2. BABYSAM

Babysam.dk er en af de største og mest velkendte danske webshops. Hvis du ikke har set hvad de har at byde på, så er det en god dag at udforske dem!

3. LEKMER

Hos Lekmer.dk finder du rigtig tit gode tilbud og specielle udsalg. Det er altid værd at tjekke om de sælger varen billigere end de andre steder du finder.

4. OVELLIE

Ovellie.dk tilbyder meget æstetiske og elegante varer til børn. Klassisk legetøj og billige priser oveni. Så bliver det ikke bedre.

5. BABYSHOP

Find meget billige udsalgspriser hos Babyshop.dk.

Få ekstra 10% på dit køb hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev!

6. COOP

Skal du bruge noget vigtigt som autostole eller lignende udstyr til dit barn, så er Coop.dk altid en sikker vinder.

 

Hvad er en enlig forsørger?

Det ligger selvfølgelig meget i navnet, men for at være berettiget til disse former for støtte, tilskud og offentlige ydelser, så skal du være enlig som forsørger.

Hvis du finder sammen med en anden person, der hjælper til med husførelsen, så er du reelt ikke enlig mere, og er derfor ikke længere kvalificeret til mange af disse ydelser. Grunden til dette er, at du ikke har lige så stort behov for ekstra støtte.

Få boligstøtte som enlig forsørger

Hvis du er enlig forsørger, og du bor til leje, så kan du være egnet til boligstøtte fra staten. Det er også muligt at få boligstøtte som forældre der bor sammen, men hvis du er enlig forsørger, kan du modtage større økonomisk støtte.

Alt dette udregnes ligeledes på Borger.dk, og boligstøtte beregnes ud fra størrelsen af din husleje, størrelsen af din lejlighed, og størrelsen af din indkomst og eventuelle formue.

Få andet hjælp til din økonomiske situation som enlig forsørger

Det kan ofte være svært at få det hele til at løbe rundt som enlig forsørger. De fleste forældre oplever perioder med lavt rådighedsbeløb, og det bliver ikke bedre, når der er ekstraordinære udgifter som børnefødselsdage, flyverdragten går i stykker, eller noget helt tredje.

Der findes altid to ting du kan gøre. Den første er desværre langtrukken, og du kan ikke være sikker på at modtage noget ekstra økonomisk, men legater er en mulighed for enlige forsørgere. Se mere om mulighed for at søge legater der passer til dig og din situation på Legatbogen.dk.

Den anden ting du kan gøre i en økonomisk svær periode, med smalt albuerum på kontoen er, at optage kredit online. Selvom du kan være imod lån, så er det ofte meget billigere end du tror, hvis du kun låner i en kort periode. Hvis du f.eks. låner 3.000 kr. i en måned, koster det som regel kun mellem 500-1.000 kr. i omkostninger.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.